кадър:  Пирински изтъкна, че в България трябва да има политика на

...
кадър:  Пирински изтъкна, че в България трябва да има политика на
Коментари Харесай

Георги Пирински: Стига се до трети избори, защото хората не искат просто поредно правителство

кадър:  

Пирински посочи, че в България би трябвало да има политика на приходите, която да бъде в подтекста на Европейския дирек на обществените права.

 

" Стига се до трети избори, тъй като хората не желаят просто следващо държавно управление, което да свърши една или друга рутинна работа, а да отговори на тези упования, които доведоха до това положение - до една доста дълбока смяна на действие на властта и на стопанската система ", уточни някогашният ръководител на Народното събрание Георги Пирински в студиото на " Опорни хора ".

 

Служебният кабинет разкри, че във всяка конструкция има по едно звено, в което има " верни хора ".

" Ако има задоволително схващане в партии и браншови камари, дано да има едно схващане, че по този начин повече не може. Това беше смисълът на митинга предходната година. Трябва да има смяна. Загуби се разбирането, че изборите би трябвало да доведат до дълбока смяна, а не просто до сигурност и предсказуемост ", безапелационен е Пирински.

По думите му визията за партиите, които на предходните избори са носили вярата, и с съображение хората са виждали у тях упоритост за смяна, се е изчерпало и изгубило.

" Появи се нова групировка, която притегля сериозен интерес. Това се дължи на обстоятелството, че водачите на партията потвърдиха, до момента в който бяха министри, че са подготвени освен да приказват. Те имат предварителна легитимност на  съществено ангажирани с такава смяна ", посочи някогашният ръководител на Народното събрание пред .

И добави, че са въвели жанр на говорене, което не е конфронтационно. Съмненията обаче, са свързани с това, че зад тази поръчка за честност, се крие нещо друго, счита Пирински.

" Никой не може да отхвърли, че Румен Радев се ангажира доста мощно за тази смяна, която хората обявиха предходната година. През последните месеци виждаме една офанзива против него. Служебният кабинет демонстрира тази линия, която той съобщи ", добави събеседникът на Ганиела Ангелова.

Пирински разяснява и проблема с двойното поданство на Кирил Петков.

" Г-н Петков ясно е декларирал, че се смята само и единствено за български жители. В случая Петков се е отказал от своето поданство и не може да има спор на ползи ", добави някогашният ръководител на Народното събрание.

" Заплащането би трябвало да покрива естествените потребности на служащия и неговото семейство. Когато приказваме за заплати и дали са над, или под осигурителния приход, няма по какъв начин да не ги съпоставяме с цените и да не разсъждаваме в подтекста на издръжката на живот ", посочи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР